Britt Dekker Beeld © ANP

Paardenfilm van Britt Dekker verkocht aan buitenland: 'We gaan internationaal'

27 juni 2022 12:25

'Silverstar', het vervolg van Britt Dekkers (30) paardenfilm 'Whitestar', is verkocht aan het buitenland. De film zal ook te zien zijn in Italië, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Oostenrijk. 'En er komen nog meer landen bij. Echt onwerkelijk dat dit allemaal gebeurt, terwijl de film hier in Nederland 13 juli pas in de bioscoop te zien is', schrijft Britt bij een foto van haar en haar paard George, de hoofdrolspeler van de film, op Instagram.

"Wat een mijlpaal"

De presentatrice en amazone vindt het een 'magisch idee' dat mensen wereldwijd zullen zien wat zij ooit op 'een kladblokje' heeft bedacht. "Wat een mijlpaal, we hebben gewoon een internationale paardenfilm gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Britt Dekker neemt afscheid van paard: 'Hebben er alles aan gedaan'

Volgens Dekker wordt Silverstar in sommige landen ondertiteld en in andere nagesynchroniseerd. "Dat betekent dat mijn allergrootste vriend George straks in al die landen te zien is. Wat ben ik toch trots op hem want dankzij hem is dit allemaal begonnen."

Britt bedacht de film Whitestar (2019) nadat ze haar 'Talpaard' George had gekregen van John de Mol in ruil voor het presenteren van een paar tv-programma's voor Talpa. De film gaat over het paard Whitestar met wie Megan (Dekker) een bijzondere band krijgt. In het vervolg runt Megan haar eigen manage en ontmoet ze Silverstar, de zoon van Whitestar.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Britt Dekker eerlijk over eetprobleem: 'At een appel en wortel per dag'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!