Sanne Vogel Beeld © ANP

Sanne Vogel speelt hoofdrol in Toen we van de Duitsers verloren

05 juli 2022 08:30

Sanne Vogel (38), Juda Goslinga (51) en Susanne Wolff (49) spelen hoofdrollen in 'Toen we van de Duitsers' verloren, de nieuwe film van regisseur Guido van Driel (60). Ook is een hoofdrol weggelegd voor Kylian de Pagter, de jonge ster uit NPO-hit 'De verschrikkelijke jaren tachtig'.

"In 1974 verdween een meisje uit mijn klas en leed Nederland de meest traumatische voetbalnederlaag uit de geschiedenis"

Dat heeft distributeur September Film dinsdag bekendgemaakt. Guido van Driel verfilmt zijn eigen graphic novel met dezelfde titel. Het verhaal volgt twee jongens die in de zomer van 1974 iets van de vakantie proberen te maken. Maar in gedachten zijn Daan en zijn vriendje Jonas vooral bij Catootje, een meisje dat verdwenen is.

"In 1974 verdween een meisje uit mijn klas en leed Nederland de meest traumatische voetbalnederlaag uit de geschiedenis", aldus de regisseur. "Deze twee indrukwekkende gebeurtenissen heb ik verwerkt in mijn meest persoonlijk film tot nu toe." Eerder verfilmde hij al zijn eigen graphic novel Om mekaar in Dokkum. Dit werd de film De wederopstanding van een klootzak, die in 2013 het Filmfestival Rotterdam opende.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sanne Vogel heeft de hoofdrol in film over foodblogger

Toen we van de Duitsers verloren moet in 2023 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!