Lewis Hamilton Beeld © ANP

Lewis Hamilton moest rol in Top Gun afzeggen door Formule 1

09 augustus 2022 10:56

Lewis Hamilton (37) heeft tot zijn grote spijt een rol in de nieuwe 'Top Gun'-film moeten afwijzen. De Formule 1-coureur was gevraagd om een van de piloten in 'Top Gun: Maverick' te spelen, maar kon dit agendatechnisch niet doen vanwege zijn werkzaamheden in de koningsklasse van de autosport.

"Het maakt me niet uit welke rol ik krijg"

"Toen ik hoorde dat er een tweede film kwam, dacht ik: oh mijn god, ik moet hem vragen", herinnert Lewis zich in een interview met Vanity Fair. Met 'hem' bedoelt de zevenvoudig wereldkampioen hoofdrolspeler Tom Cruise, met wie hij goed bevriend is. "Het maakt me niet uit welke rol ik krijg. Al sta ik ergens op de achtergrond als schoonmaker te bezemen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lewis Hamilton aan de slag als producer bij Formule 1-film

Oorspronkelijk zou de Brit een piloot in de film spelen, maar vanwege zijn drukke Formule 1-schema kon dit helaas voor hem niet doorgaan. Het telefoontje waarin hij regisseur Joseph Kosinski moest vertellen dat hij niet mee kon doen, noemt de 37-jarige coureur 'het meest vervelende telefoontje dat ik ooit heb gehad'.

De coureurs uit de koningsklasse hebben nu allemaal vakantie. Lewis' aartsrivaal Max Verstappen geniet met zijn liefje van zijn vakantie. De beelden zie je hieronder.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lewis Hamilton ontvolgt iedereen op Instagram

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!