The Crown seizoen vier Beeld © Netflix

Netflix op zoek naar acteur om prins William in The Crown te spelen

11 augustus 2022 14:33

Netflix is op zoek naar een 'uitzonderlijke, jonge acteur' om de rol van prins William (40) te spelen in het nieuwe seizoen van 'The Crown'. Castingbureau Casting Talent heeft hiervoor een vacature op de website geplaatst, merkte het Britse tijdschrift 'Hello!' op.

Volgens de vacature is de streamingdienst op zoek naar iemand van 18 tot 35 jaar die een 'sterke fysieke gelijkenis' heeft met William. Iedereen die een kans denkt te maken kan zich aanmelden, want er is geen professionele acteerervaring vereist. Acteurs (en hun familie) worden door het castingbureau namelijk zeer goed begeleid en ondersteund, staat er in het bericht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eerste officiële portret prins William en Kate 'relaxed en elegant'

De opnames van het nieuwe seizoen zullen begin september beginnen. Naar verwachting wordt dan het leven van de Britse koninklijke familie in de periode vanaf eind jaren 90 tot begin 2000 gevolgd. Rond deze tijd begon prins William met zijn studie aan St Andrew's University, waar hij zijn latere vrouw Catherine ontmoette.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nanny prins William en Harry krijgt schadevergoeding van BBC

Het vijfde seizoen van The Crown is vanaf november op Netflix te zien. Hierin staan onder meer de scheiding tussen prins Charles en prinses Diana, het 'rampjaar' 1992 en de tragische dood van de prinses van Wales in 1997 centraal.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!