Alec Baldwin Beeld © ANP

Alec Baldwin ontkent schuld: 'Wapen schoot uit zichzelf'

16 augustus 2022 20:57

Alec Baldwin (64) blijft volhouden dat hij de trekker van het wapen waar cameravrouw Halyna Hutchins mee is doodgeschoten niet heeft overgehaald. Dat vertelt de acteur in de podcast 'The Chris Cuomo Project'. "Het schoot uit zichzelf", aldus Alec.

"De man die over de veiligheid van de filmset gaat, verklaarde dat het pistool veilig was"

Volgens Alec is het enkel de vraag wie er kogels in het geweer heeft gedaan. "De man die over de veiligheid van de filmset gaat, verklaarde dat het pistool veilig was toen hij het aan mij overhandigde", zegt hij in de podcast.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

FBI concludeert: Alec Baldwin heeft trekker inderdaad overgehaald

De FBI concludeerde zaterdag nog dat Alec de trekker van het geweer op de set van Rust 'zeker weten' zelf heeft overgehaald. In oktober schoot de acteur cameravrouw Halyna Hutchins per ongeluk neer op de set van de western Rust. Hij repeteerde met een wapen dat niet geladen hoorde te zijn, maar dat was het wel. De 42-jarige Halyna stierf bij het incident. Ook de regisseur van de film raakte gewond. De politie in New Mexico, waar het voorval plaatsvond, heeft de zaak nog in onderzoek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin opgelucht na rapport dodelijk schietincident

De FBI heeft het wapen onderzocht en geconcludeerd dat het inderdaad niet af kon gaan zonder dat iemand handmatig de trekker overhaalde. Of het interview met Alec in de podcast is opgenomen voor of na het bericht van de FBI is niet bekend.

'Waar is ze geraakt?' Camerabeelden schietincident Alec Baldwin vrijgegeven

02:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!