Anna Drijver Beeld © ANP

Anna Drijver heeft hoofdrol in Nicci French-verfilming

05 september 2022 11:28

Anna Drijver (38) en Maarten Heijmans (38) gaan de hoofdrollen spelen in 'Het Geheugenspel', de verfilming van het gelijknamige boek van Nicci French. De opnames zijn maandag begonnen, meldt distributeur Dutch FilmWorks.

Het is de bedoeling dat dit het begin is van een langlopende samenwerking met het wereldberoemde schrijversduo. In de komende jaren zullen meerdere titels van Nicci French in Nederland worden bewerkt voor film en tv.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Echtpaar Nicci French had graag Nederlands geleerd: 'Tweede vaderland'

Het boek draait om de vondst van het lichaam van de zestienjarige Natalie, die jaren eerder is verdwenen. De ontdekking maakt een eind aan de angstige vermoedens van de familie, maar werpt ook de vraag op wie Natalie om het leven heeft gebracht. Van deze roman, waarmee het duo in 1997 debuteerde, zijn in Nederland meer dan 340.000 exemplaren verkocht. In de filmversie zal het verhaal zich in Nederland afspelen. Het Geheugenspel verschijnt medio 2023 in de bioscoop.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Streep door Netflix-komedieserie Fake It Till You Make It Anna Drijver en Elise Schaap

Het Britse echtpaar Sean French en Nicci Gerrard vormt samen het succesvolle schrijverskoppel Nicci French. Tussen 1997 en 2010 schreef het echtpaar minstens één thriller per jaar. Het duo is in Nederland opvallend populair; er werden hier al meer dan 6 miljoen boeken van zijn hand verkocht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!