Chadwick Boseman Beeld © ANP

Overleden Black Panther-ster Chadwick Boseman krijgt titel Disney Legend

9 september 2022 22:43

Black Panther-ster Chadwick Boseman heeft vrijdag op Disneyfanbeurs D23 Expo postuum de titel Disney Legend gekregen. De broer van de in 2020 overleden acteur nam de eer en bijbehorende bokaal namens Chadwick in ontvangst in het Californische Anaheim.

De Disney Legends vormen de eigen Hall of Fame van Disney. Het mediabedrijf eert met de titel personen die werkzaam zijn voor en achter de schermen en een 'buitengewone en wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan de Walt Disney Company'. Eerder aangewezen Legends zijn onder meer Julie Andrews, Walts neef Roy E. Disney, George Lucas, Oprah Winfrey, Carrie Fisher en componisten Alan Menken, Phil Collins en Elton John.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Collega's Chadwick Boseman eren de vorig jaar overleden acteur

Derrick Boseman sprak tijdens de ceremonie ook namens zijn aanwezige ouders en Chadwicks weduwe Simone. "Ik wou dat hij hier was om deze eer te ontvangen. Dat hij er niet meer is, doet onze familie nog zo ontzettend veel pijn", aldus de broer van de acteur, die het niet verbaasde dat Chadwick de eer toebedeeld kreeg. "Het doet me denken aan hoe hij onze ouders altijd heeft geëerd. Hoe trouw hij was in zijn werk, dat hij zijn laatste rollen speelde terwijl hij chemotherapie onderging. Zes dagen voor hij stierf loste hij nog de belofte in die hij aan zijn weduwe had gemaakt en trouwde met haar. Chad was zo'n geweldig mens."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Vrouw Chadwick Boseman neemt postuum NAACP Award in ontvangst

Ook Grey's Anatomy-duo Ellen Pompeo en Patrick Dempsey werden vrijdag uitgeroepen tot Disney Legends. De al 19 seizoenen lopende ziekenhuisserie is in de VS te zien op Disney-zender ABC. De hoofdrolspelers van ABC-comedy Black-ish, Anthony Anderson en Tracee Ellis Ross, mogen zich sinds vrijdag tevens Disney Legends noemen.

Dat geldt ook voor de vier stemacteurs uit de Frozen-films. Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad en Jonathan Groff. Kristen greep tijdens de ceremonie de gelegenheid aan om haar excuses aan te bieden aan alle ouders die eindeloos naar Frozen-hit 'Let It Go' hebben moeten luisteren. "Ik zie jullie. Ik voel met jullie mee. Ik ben jullie", grapte de moeder van twee dochters op het podium.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!