Harrison Ford Beeld © ANP/EPA

Emotionele Harrison Ford tegen Indiana Jones-fans: 'Dit was het'

10 september 2022 23:00

De 80-jarige Harrison Ford kroop voor de vijfde Indiana Jones-film weer in de huid van de beroemde avonturier, maar hangt Indy’s hoed daarna echt aan de wilgen. Op Disney-beurs D23 grapte de Hollywood-veteraan zaterdag voor een zaal vol uitgelaten fans: "Dit was het. Ik val nergens meer vanaf voor jullie."

"De nieuwe Indiana Jones-film zal je van je stoel blazen"

Ford werd emotioneel toen hij bezoekers van de fanbeurs in het Californische Anaheim toesprak, nadat de eerste beelden van Indiana Jones 5 getoond werden. "Indiana Jones-films draaien om mysterie en fantasie, maar ze hebben ook een hart", aldus de acteur die zichzelf daarna even moest herpakken. Onder enorm applaus ging hij verder: "We vertellen een heel menselijk verhaal, maar het is ook een film die je van je stoel zal blazen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse acteur Olivier Richters speelt rol in Indiana Jones 5

De acteur speelde dr. Henry Walton 'Indiana' Jones Jr. voor het eerst in Raiders of the Lost Ark uit 1981. In de jaren daarop volgden Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) en Indiana Jones and the Last Crusade (1989). In 2008 kwam Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull uit. De vijfde, nog titelloze film komt eind juni 2023 uit.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cameraman Indiana Jones 5 op filmlocatie overleden

Ford schiep hoge verwachtingen voor zijn Indy-apotheose. "Ik kan met trots zeggen dat deze fantastisch is geworden", stelde hij over zijn laatste Indiana Jones-project. Daarna wees hij naar medecastlid Phoebe Waller-Bridge en zei: "En dit is een van de redenen." De Britse liet daarop weten dat ze 'de tijd van haar leven' had op de set van de komende film, maar dat ze af en toe moeite had Ford bij te benen. "Deze kerel heeft me uitgeput", verklaarde de actrice lachend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!