Zendaya Beeld © ANP

Mijlpaal: Zendaya jongste actrice met twee Emmy Awards ooit

13 september 2022 04:35

Zendaya heeft maandagavond in Los Angeles haar tweede Emmy gewonnen voor haar rol als de verslaafde Rue in de serie 'Euphoria'. Daarmee is de 26-jarige de jongste persoon ooit die twee Emmy's voor beste actrice op de mantel heeft staan.

"Ik heb jullie in mijn hart gesloten zoals ik Rue in mijn hart heb gesloten"

In 2020 won Zendaya voor het eerst een Emmy voor haar rol in Euphoria en werd ze de jongste actrice ooit die het beeldje voor beste actrice in een dramaserie mocht ophalen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans vergelijken wassen beeld Zendaya met Kylie Jenner

De actrice, die op jonge leeftijd bekend werd met verschillende rollen in series op Disney Channel, nam het maandag op tegen Jodie Comer (Killing Eve), Laura Linney (Ozark), Melanie Lynskey (Yellowjackets), Sandra Oh (Killing Eve) en Reese Witherspoon (The Morning Show).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zendaya moet nog altijd wennen aan toegenomen bekendheid

In haar bedankspeech liet Zendaya weten dat het altijd haar grootste wens is geweest dat Euphoria mensen kon helpen. "Ik wil alle mensen bedanken die de afgelopen jaren hun verhaal met mij hebben gedeeld. Iedereen die met een Rue heeft geleefd of zich een Rue heeft gevoeld. Ik heb jullie in mijn hart gesloten zoals ik Rue in mijn hart heb gesloten."

'Euphoria waarschuwt jongeren juist voor gevolgen van drugs'

03:17

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!