Woody Allen Beeld © ANP

Woody Allen brengt geen nieuwe films meer uit na Wasp 22

18 september 2022 15:27

Woody Allen (86) stopt inderdaad binnenkort met het maken van films. De regisseur liet onlangs al doorschemeren dat hij dacht aan stoppen omdat 'de lol' er voor hem een beetje af is. Zondag kondigde Woody aan dat de nog te verschijnen film 'Wasp 22' de laatste van zijn hand zal zijn.

"Mijn idee is om geen films meer te maken en me te gaan concentreren op het schrijven"

"Mijn idee is, in principe, om geen films meer te maken en me te gaan concentreren op het schrijven", vertelde hij in een interview met de Spaanse krant La Vanguardia. Zijn volgende project zal een roman zijn. De opnames van Woody's laatste film beginnen dit najaar en die zullen plaatsvinden in Europa.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alec Baldwin ontvangt bakken kritiek na interview Woody Allen

In juni vertelde de Amerikaanse filmmaker tijdens een interview met Alec Baldwin al dat hij van plan was nog 'een of twee' films te regisseren. "Toen ik vroeger films maakte, gingen die naar filmhuizen door het hele land. Nu maak je een film die een paar weken te zien is in een filmhuis, misschien zes of vier, voordat die naar een streamingdienst of betaalkanaal gaat. Het is niet hetzelfde. Ik vind het veel minder leuk", zei hij destijds.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aangevallen Woody Allen haalt uit naar collega's

Het verminderde plezier in zijn vak heeft mogelijk ook te maken met het feit dat hij sinds aantijgingen van seksueel misbruik minder steun krijgt in Hollywood. Zijn dochter Dylan zegt door hem te zijn misbruikt toen ze nog een kind was. De regisseur ontkent dat.

In zijn carrière heeft Woody twaalf keer een Oscar gewonnen. Ook sleepte hij meerdere BAFTA Awards en Golden Globe Awards in de wacht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!