Daniel Craig in de 25ste James Bondfilm No Time to Die. Beeld © Danjaq, LLC en MGM

Volgende James Bond speelt rol voor minstens tien jaar

21 september 2022 19:05

De volgende acteur die de rol van geheim agent 'James Bond' op zich neemt, moet zich voorbereiden op een lange zit. Producenten Barbara Broccoli (62) en Michael G. Wilson (80) zijn namelijk op zoek naar iemand die de rol voor minstens tien jaar wil spelen, zegt het tweetal in gesprek met vakblad 'Variety'.

"Het gaat niet alleen om het kiezen van een acteur voor een film"

"Wanneer we Bond casten, is het een verbintenis van 10, 12 jaar. Niet iedereen wil dat doen", aldus Barbara. Volgens haar was het al moeilijk om Daniel Craig te overtuigen, die destijds in de 30 was. Daniel speelde in totaal in vijf Bond-films, voor het eerst in Casino Royale uit 2006. Hij zwaaide af na No Time To Die uit 2021.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Idris Elba is niet van plan de nieuwe James Bond te worden

Volgens Barbara en Michael onderschatten mensen wat er allemaal bij het casten van Bond komt kijken. "Het gaat niet alleen om het kiezen van een acteur voor een film. Het gaat over een heruitvinding, wat willen we met het karakter doen?", stelt Barbara. "En als we daaruit zijn, wie is dan de juiste persoon voor die nieuwe richting?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

James Bond zeker tot 2037 door, opvolger Daniel Craig nog niet bekend

De zoektocht voor een nieuwe Bond bevindt zich volgens de producenten momenteel nog in een vroege fase. Idris Elba, die lange tijd aan de rol werd gelinkt, zal het waarschijnlijk niet worden. De 50-jarige acteur zei onlangs dat hij niet van plan is de rol te gaan spelen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!