Beeld © ANP

'Stylesmania' in bioscopen: 'Teleurgestelde tienermeisjes en gestolen posters'

28 september 2022 07:58

De thriller 'Don't Worry Darling', met acteur en zanger Harry Styles (28) in de hoofdrol, leidt tot veel commotie in de Nederlandse bioscopen. De film heeft een Kijkwijzer-classificatie van 16 jaar en ouder, wat betekent dat fans onder de 16 niet naar de bioscoop mogen. Dit leidt tot veel teleurgestelde fans aan de deuren van de bioscopen, bevestigt exploitant Pathé.

"We zien inderdaad ook dat enthousiaste meiden van 14-15 jaar graag Don't Worry Darling willen bezoeken"

"Don't Worry Darling trekt vooral veel tienermeiden en jonge vrouwen", stelt een woordvoerder. "We zien inderdaad ook dat enthousiaste meiden van 14-15 jaar graag Don't Worry Darling willen bezoeken. Vanwege de keuring moeten we deze meiden helaas teleurstellen." Ook op sociale media klagen veel jonge fans van Harry Styles dat zij de film niet mogen zien.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Harry Styles breekt record met As It Was in Amerikaanse hitlijst

Ook de posters van de film zijn erg gewild, bevestigt distributeur Warner Bros. "We horen veel geluiden over posters die 'verdwijnen' bij de theaters", aldus een woordvoerder. Warner Bros. heeft om deze reden de afgelopen week via sociale media een flink aantal posters van de film verloot, in de hoop dat fans in de bioscopen van de affiches afblijven. Ook Pathé heeft een soortgelijke actie opgezet, met de hashtag #IKBeloofVanDePostersInJullieTheatersAfTeBlijven.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Harry Styles geëmotioneerd na vijftien keer Madison Square Garden

Don't Worry Darling is op dit moment na Soof 3 de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen. De film vertelt over Alice (Florence Pugh) en Jack (Harry Styles) die worden opgenomen in een perfecte woongemeenschap Victory. Bewoners hebben hier het perfecte leven, mits zij zich aan de regels van de charismatische oprichter Frank (Chris Pine) houden. De thriller ging onlangs in première op het festival van Venetië.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!