Peaky Blinders Beeld © BBC/Netflix

Peaky Blinders-film voorlopig niet op het witte doek

28 september 2022 17:05

Slecht nieuws voor fans van 'Peaky Blinders'. Wie na de laatste aflevering van de historische dramaserie vol smart wacht op de film van de Shelby's moet lang wachten. Volgens Steven Knight (63), de bedenker van de reeks, is het script nog niet eens af.

"Eigenlijk komen de Peaky's in de film eindelijk thuis"

In de Britse krant The Mirror vertelt Steven verder dat zodra het script rond is, het opstarten van de productie begint. Omdat hij als scriptschrijver zich niet wil laten opjagen en iets moois wil neerzetten, gaat de Peaky Blinders-film op z'n vroegst in 2024 in première. De opnames beginnen naar verwachting over iets meer dan een jaar. Nog even geduld, dus. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peaky Blinders 'komen thuis' in aanstaande film

Een kleine geruststelling: eerder dit jaar laat Steven tijdens een radio-interview weten dat het script bijna af is en dat hij plannen maakt met film- en televisiestudio's in Digbeth, Birmingham. Volgens de grootvader van de populaire serie is Digbeth, samen met Small Heath, de wijk waar ook de echte Peaky Blinders rondliepen. "Dus eigenlijk komen de Peaky's in de film eindelijk thuis."

Hoewel er over de casting nog niets officieel is bevestigd, kan hij wel toezeggen dat er wat bekende gezichten in de film te zien zijn. "Natuurlijk, en ook wat nieuwe gezichten die hopelijk flink zullen verrassen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cillian Murphy 'haat' voorbereidingen voor rol in Peaky Blinders

Het zesde en laatste seizoen werd in april van dit jaar uitgezonden. Hoofdrolspeler Cillian Murphy gaf toen al aan geïnteresseerd te zijn om de rol in de film opnieuw voor zijn rekening te nemen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!