Whoopi Goldberg in de film 'Till' Beeld © Getty Images/MGM

Whoopi Goldberg boos op filmrecensent: 'Ik had géén fatsuit aan'

5 oktober 2022 11:49

Als filmster word je weleens met de grond gelijkgemaakt door recensenten en dat zal ongetwijfeld geen lekker gevoel geven. Ditmaal krijgt Whoopi Goldberg (66) ervan langs voor haar rol in de nieuwe film 'Till'. Maar de kritiek die ze krijgt heeft weinig te maken met de kwaliteit van haar acteerwerk, en dat zit haar niet lekker.

"Baseer je review op het acteerwerk"

Whoopi legt in haar talkshow The View uit hoe het allemaal zit. "Een jonge vrouw die voor zo'n tijdschrift werkt was afgeleid door mijn fatsuit, schreef ze in haar recensie", begint ze. "Het maakt me weinig uit wat je van de film vindt. Maar even dat je het weet: dat was geen fatsuit, dat was ikzelf." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Whoopi Goldberg uit kritiek op serie over moordenaar Jeffrey Dahmer

Vervolgens legt Whoopi uit dat haar gewichtstoename te maken heeft met sciatica, wat hevige pijn in haar been veroorzaakt. Hiervoor krijgt ze steroïden toegediend en die zorgen ervoor dat ze aankomt. "Het is oké als je geen fan bent van de film, maar hou je mond over het uiterlijk van mensen", spreekt Whoopi de recensent toe. "Baseer je review op het acteerwerk. En als je met vragen zit, kun je die stellen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Whoopi Goldberg woedend door mogelijke afschaffing abortus VS

De film Till volgt het levensverhaal van Mamie Till-Mobley, die gerechtigheid wil voor haar zoon Emmett, die in 1955 op 14-jarige leeftijd vermoord werd  omdat hij zou hebben geflirt met een witte vrouw. Whoopi speelt Alma, Mamies moeder. Till is vanaf 23 februari 2023 te zien in de Nederlandse bioscopen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!