Daniel Craig Beeld © ANP

Daniel Craig mag zichzelf meest succesvolle James Bond noemen

5 oktober 2022 16:53

Daniel Craig (54) was van de zes acteurs die 'James Bond' hebben gespeeld in verschillende opzichten het meest succesvol. De Britse superspion uit de boeken van Ian Fleming verscheen precies zestig jaar geleden voor het eerst op het witte doek in Dr. No, toen gespeeld door Sean Connery.

Daniel heeft onder meer de populairste 007-film op zijn naam staan. Van de in totaal 25 films die tot nu toe zijn verschenen, krijgt Casino Royale (2006) met een 8,0 de hoogste waardering op IMDb. De vijf films met Daniel Craig krijgen gemiddeld ook de hoogste waardering op de gezaghebbende filmsite. Die Another Day (2002) met voorganger Pierce Brosnan kreeg de laagste waardering, een 6,1.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

James Bond zeker tot 2037 door, opvolger Daniel Craig nog niet bekend

Ook qua opbrengsten, gecorrigeerd op inflatie, mag Daniel Craig zichzelf de meest succesvolle James Bond noemen. De films met de Britse acteur in de hoofdrol leverden veruit het meest op aan de box office, met gemiddeld 1,1 miljard dollar. Pierce Brosnan volgt op gepaste afstand met een opbrengst van gemiddeld 663 miljoen dollar per film.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Daniel Craig ging uit in gaybars om 'agressieve klootzakken' te mijden

BN'ers voorspellen wie de nieuwe James Bond wordt

05:50

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!