Jamie Lee Curtis Beeld © ANP

Jamie Lee Curtis heeft eigen Halloween-films nooit gezien: 'Geen fan'

11 oktober 2022 04:30

Actrice Jamie Lee Curtis (63) heeft zelf nooit een film gezien uit de serie 'Halloween', waarin zij zelf al vier decennia de hoofdrol speelt. Dat heeft zij verteld in een interview met 'NME'.

"Eindes zijn een bitch"

De oorspronkelijke Halloween-film uit 1978 geldt als een klassieker die een blauwdruk vormde voor de zogenoemde 'slasherfilms', het genre waarin gemaskerde psychopaten vaak tieners belagen. "Ik ben helemaal geen fan van het genre", vertelt de actrice. Zij doet momenteel een tour ter promotie van het nieuwe deel, Halloween Ends.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jamie Lee Curtis neemt in tranen afscheid van Halloween-reeks

Zoals de film doet vermoeden is de kans groot dat dit het laatste deel in de serie wordt. De actrice moest haar tranen wegvegen toen haar zaterdag bij een panel voor fans van de franchise tijdens Comic Con in New York werd gevraagd hoe het voelde dat voor haar het verhaal ten einde is gekomen.

"Eindes zijn een bitch, maar dat is Laurie Strode ook", zei Jamie Lee over haar personage. "Wat ik ook ga doen, Laurie Strode is er vanwege jullie en daarvoor bedank ik jullie", sprak ze de meer dan vijfduizend fans toe.

De oorspronkelijke Halloween, die werd gemaakt voor nog geen 300.000 dollar, is onlangs opgenomen in de bibliotheek van het Amerikaanse Congres vanwege zijn significante cultuurhistorische waarde. De meeste van de twaalf vervolgfilms konden niet tippen aan het origineel, maar bleven wel publiek trekken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Actrice Jamie Lee Curtis is al twintig jaar clean

Halloween Ends is het laatste deel in een drieluik waarin het publiek leert hoe het met Laurie Strode gaat als zestiger. Zij wil afrekenen met Myers, die na vier decennia uit een inrichting is ontsnapt. De film draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.

Filmmaker Tim Oliehoek gilt het ook weleens uit bij horror. In de video hieronder praat hij over de film Smile

Zelfs Tim Oliehoek gilt het uit bij Smile: 'Slimme horrorfilm'

05:25

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!