Quentin Tarantino Beeld © ANP

Quentin Tarantino: 'Onzin dat Ye Django Unchained bedacht'

28 oktober 2022 10:41

Volgens regisseur Quentin Tarantino (59) is het onzin dat Kanye 'Ye' West (45) het verhaal voor de film 'Django Unchained' uit 2012 zou hebben bedacht. De rapper beweerde onlangs dat hij het idee voor de film al in 2005 pitchte bij acteur Jamie Foxx (54), die toen in een clip van Ye meespeelde en later de hoofdrol vertolkte in de western.

"Het is niet waar dat Kanye West met het idee van Django kwam en dat aan mij voorlegde en dat ik toen dacht: wauw, dat is een geweldig idee"

"Het is niet waar dat Kanye West met het idee van Django kwam en dat aan mij voorlegde en dat ik toen dacht: wauw, dat is een geweldig idee. Laat ik zijn idee jatten en daar Django Unchained van maken. Dat is niet gebeurd", aldus de regisseur in de talkshow van Jimmy Kimmel.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kanye weer op Instagram: '2 miljard dollar in één dag verloren'

Quentin zegt dat hij het idee voor de film, waarin een zwarte slaaf en een witte premiejager samen criminelen opsporen, al had voordat hij Ye ooit ontmoette. Volgens hem had de rapper ook een ander idee toen hij de regisseur benaderde. "Hij wilde een grote film maken rondom zijn debuutalbum 'The College Dropout'. Hij wilde grote regisseurs die dan van elk nummer op de plaat een grote film zouden maken. Geen lompe videoclips, maar echte films gebaseerd op de nummers."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Apple Music verwijdert afspeellijst met muziek van Kanye West