Harrison Ford digitaal jonger gemaakt voor vijfde Indiana Jones

21 november 2022 15:17

De 80-jarige acteur Harrison Ford is digitaal jonger gemaakt voor de eerste scènes van de aankomende vijfde 'Indiana Jones'-film, meldt tijdschrift 'Empire'. Regisseur James Mangold vertelt aan het blad dat hij kijkers in de opening wil meenemen naar de jongere jaren van archeoloog 'Indiana Jones' in 1944, voordat de film springt naar een oudere 'Indy' in 1969.

Om Harrison Ford jonger te maken is onder meer gebruik gemaakt van oud archiefmateriaal van de acteur. Dat werd vervolgens gekoppeld aan nieuw geschoten beelden van de acteur. Producent Kathleen Kennedy hoopt dat kijkers gaan denken dat veertig jaar oud beeldmateriaal in de film is geplakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Harrison Ford speelt rol in Captain America 4

Voor Harrison Ford was het de eerste keer dat hij verjongde beelden overtuigend vond. "Ik denk niet dat ik wil weten hoe het werkt, maar het werkt", zegt hij tegen Empire. Fords Star Wars-collega's Mark Hamill en Carrie Fisher zijn bijvoorbeeld al eens eerder digitaal jonger gemaakt. De bewerkte beelden laten Ford niet verlangen naar zijn jonge jaren. "Ik ben blij dat ik mijn leeftijd heb verdiend", aldus de acteur.

Indiana Jones 5 verschijnt in de zomer van 2023 in bioscopen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!