bruce lee Beeld © ANP

Biografiefilm over Bruce Lee in de maak

1 december 2022 01:14

Regisseur Ang Lee (68), die eerder 'Life of Pi' en 'Brokeback Mountain' maakte, werkt aan een biografiefilm over het leven en werk van de Chinees-Amerikaanse acteur Bruce Lee. De zoon van de regisseur, Mason Lee (32), gaat de hoofdrol spelen in de film.

"Ik ben zeer gedreven om het verhaal van dit briljante, unieke mens te vertellen"

Voor Ang Lee gaat met de film een langgekoesterde wens in vervulling. "Bruce Lee was een brug tussen Oost en West die de wereld Kung Fu heeft laten kennen. Hij was een deskundige in de vechtsport en een iconische acteur die martial arts en actiefilms heeft gerevolutioneerd", aldus de Oscar-winnaar. "Ik ben zeer gedreven om het verhaal van dit briljante, unieke mens te vertellen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tarantino moet mond houden van dochter Bruce Lee

Bruce Lee geldt als een van de grootste martial arts-sterren van de twintigste eeuw. Hij maakte relatief weinig films, omdat hij op 32-jarige leeftijd overleed. Maar zijn impact in Hollywood was aanzienlijk. Tot zijn grote filmhits behoren Fist of Fury, Enter the Dragon en Way of the Dragon. Ook speelde de hoofdrol in de tv-serie The Green Hornet. Dankzij Bruce Lee werden martial arts mateloos populair.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dochter Bruce Lee boos om vertolking vader in film Tarantino

Het scenario van de biopic komt van Dan Futterman, die eerder bekroonde drama's als Capote en Foxcatcher schreef. Het is nog niet bekend wanneer de opnames voor de film van start gaan en wanneer het resultaat in de bioscoop te zien moet zijn.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!