Jeff Bridges krijgt oeuvre-award bij Critics Choice Awards

5 december 2022 19:36

De Amerikaanse acteur Jeff Bridges (73) krijgt de Lifetime Achievement Award tijdens de Critics Choice Awards, meldt de organisatie op haar website. De uitreiking van de 28e editie van de prijzen, bedoeld voor de beste prestaties op het gebied van film en tv, vindt 15 januari plaats in het Fairmont Century Plaza in Los Angeles.

"Zijn tientallen jaren durende carrière is ongeëvenaard"

"We zijn verheugd om de enige echte Jeff Bridges te eren met de Lifetime Achievement Award tijdens de komende Critics Choice Awards", aldus Critics Choice Association (CCA)-directeur Joey Berlin. "Van zijn debuut met zijn vader in Sea Hunt, tot zijn iconische optreden als The Dude in The Big Lebowski, tot zijn Oscar-winnende optreden in Crazy Heart, tot en met zijn geweldige werk in The Old Man; zijn tientallen jaren durende carrière is ongeëvenaard."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Behandeling lymfeklierkanker Jeff Bridges lijkt aan te slaan

Berlin en de rest van de organisatie kijken ernaar uit 'om zijn ongelooflijke carrière te vieren', aldus Berlin. Jeff is zeven keer genomineerd voor een Academy Award. Zijn optreden in Crazy Heart (2009) leverde hem een Oscar op in de categorie Beste Acteur, evenals de Critics Choice Award, SAG Award en de Independent Spirit Award in de categorie Beste Acteur. In 2020 werd kanker vastgesteld bij Jeff, nadat hij al eerder besmet was geraakt met het coronavirus. De acteur is van zowel kanker als corona hersteld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zieke Jeff Bridges scheert hoofd kaal en geeft gezondheidsupdate

De Critics Choice Awards' Lifetime Achievement Award ging eerder naar onder anderen de acteurs Eddie Murphy, Billy Crystal en Kevin Costner.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!