Kerstappels Beeld © ITV Studios Netherlands/BNNVARA

Dit was de best bekeken film van 2022 op de Nederlandse televisie

29 december 2022 15:37

We hebben dit jaar heel wat films verslonden in Nederland, maar één film heeft het in het bijzonder erg goed gedaan op televisie. De speciale kerstfilm 'Kerstappels', van de populaire serie ‘Oogappels’, heeft namelijk de pannen van het dak gescoord.

Met maar liefst 1,8 miljoen kijkers is Kerstappels de nummer één best bekeken film in Nederland dit jaar. Dat is inclusief uitgesteld kijken. Met deze hoge score komt de film meteen op een mooie tweede van best bekeken films in Nederland in de afgelopen twee jaar. Op de eerste plaats staat De Beentjes van Sint Hildegard.

In de top 25 van televisie-uitzendingen van die dag, afgelopen donderdag, scoort Kerstappels ook een mooie tweede plek. Op de eerste plek staat het NOS Journaal van 20.00 uur met ruim 1,9 miljoen kijkers. Het NOS Journaal van 18.00 uur staat op een derde plek met een score van ruim 1,2 miljoen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers genieten massaal van Oogappels-kerstfilm: 'Zeer herkenbaar'

In Kerstappels lijkt de Oogappels-familie onder behoorlijke druk te staan tijdens de feestdagen. Onderdrukte irritaties, verplichte diners of borrels en opspelend oud zeer komen allemaal naar boven tijdens hun kerstdiner. Allemaal ingrediënten om een familie-avond flink in de soep te laten lopen. Hiermee wordt duidelijk dat kerst toch niet altijd een gezellige bedoening is. Kijkers waren ontzettend onder de indruk van de film en konden zichzelf herkennen in verschillende situaties. 'Zo herkenbaar op vele vlakken. Uit het leven gegrepen', schreef iemand bijvoorbeeld op Twitter. 

Benieuwd naar de film? Kijk 'm nu terug via deze link. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Populaire Oogappels genomineerd voor Zilveren Nipkowschijf

Cast Oogappels hoopt na succes op tweede kerstfilm

04:01

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!