Knor Beeld © Gusto Entertainment

Nederlandse animatiefilm Knor bekroond met Gouden Film

3 januari 2023 07:00

De animatiefilm 'Knor' kan na drie Gouden Kalveren ook een Gouden Film Award toevoegen aan het erelijstje. De Nederlandse stopmotion-animatie heeft 100.000 bezoekers getrokken, maakt het Nederlands Film Festival (NFF) dinsdag bekend.

De animatiefilm gaat over het meisje Babs, dat voor haar negende verjaardag van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau krijgt. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee, maar Babs mag het diertje houden op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Everything Everywhere All At Once en Knor beste films 2022'

Knor is geregisseerd door Mascha Halberstad. Onder anderen Jelka van Houten, Henry van Loon en Kees Prins hebben stemmen ingesproken voor de film. De animatiefilm won vorig jaar onder meer het Gouden Kalf voor Beste Film en werd gekozen als Nederlandse inzending voor de Oscar voor beste lange animatie.

De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival met ondersteuning van het Abraham Tuschinski Fonds. Knor is de tweede film die dit jaar de eer te beurt valt, Hotel Sinestra was de eerste.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlandse film Knor grijpt naast 'Europese Oscar'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!