James Cameron Beeld © ANP

Regisseur James Cameron gaat door met Avatar-franchise na quitte spelen

6 januari 2023 21:30

De weg naar de volgende delen van de 'Avatar'-filmreeks lijkt vrij. Volgens regisseur James Cameron (68) gaat het tweede deel 'The Way of Water' eenvoudig winst maken en kan hij aan de slag met de volgende films.

"Het lijkt erop dat we in de komende dagen gemakkelijk quitte gaan spelen", zegt James in het interviewprogramma Who’s Talking to Chris Wallace?. "Dus het ziet ernaar uit dat ik er niet meer onderuit kom en ook de andere sequels moet gaan maken. Ik weet in ieder geval wat ik de komende zes of zeven jaar ga doen."

James reageerde daarmee op zijn eigen uitspraken uit november. Hij zei toen dat The Way of Water zo duur was om te maken dat het een de meest succesvolle films aller tijden moest worden om quitte te spelen. "Om winstgevend te zijn moet de film de derde of vierde best scorende film in de geschiedenis zijn", zo schatte hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Avatar: The Way of Water is meest succesvolle film van 2022

Avatar 2 staat bijna een maand na de release op de negende plaats met een voorlopige opbrengst van ruim 1,5 miljard dollar. Bronnen zeggen tegen Variety dat het break-evenpunt ruwweg op 1,4 miljard lag. Vermoedelijk gaat de film uiteindelijk richting de 1,8 miljard en is de 2 miljard niet uit te sluiten. De eerste Avatar-film bracht in 2009 ruim 2,9 miljard dollar op.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tweede Avatar-film behaalt bijzondere mijlpaal

Ook Avatar 2 is genieten geblazen: 'Zelfde gevoel als eerste film'

05:59

In Who’s Talking to Chris Wallace? zegt James dat het in ieder geval 'goed komt'. "Ik weet zeker dat we binnenkort met de Disney-top praten over het plan rond Avatar 3, die al zo goed als klaar is. En Avatar 4 en 5 zijn al geschreven, deel 4 al deels opgenomen. We zijn nu echt met een franchise begonnen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!