Jennifer Coolidge Beeld © Warner Media

Jennifer Coolidge wint Golden Globe voor rol in The White Lotus

11 januari 2023 05:12

De prijzen voor beste acteurs en actrices tijdens de Golden Globes zijn naar onder anderen Cate Blanchett (53) en Austin Butler (31) gegaan. Cate won de prijs voor beste actrice in een dramafilm, Austin won die voor beste acteur in een dramafilm. Colin Farrell (46) verzilverde zijn nominatie voor beste acteur in een musical- of komediefilm en Michelle Yeoh (60) won de vrouwelijke tegenhanger van de prijs. De uitreiking van de film- en televisieprijzen vond dinsdagavond plaats.

Cate kreeg haar prijs voor haar rol in Tar, Austin voor zijn rol in Elvis. Colin mocht de Golden Globe in ontvangst nemen voor zijn rol in The Banshees of Inisherin en tot slot kreeg Michelle de prijs voor haar rol in Everything Everywhere All at Once. Jennifer Coolidge kreeg een Golden Globe voor haar bijrol in The White Lotus.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

The Banshees of Inisherin grote winnaar Golden Globes

Zendaya won een Golden Globe in de categorie beste actrice in een dramaserie, voor haar rol in Euphoria. Kevin Costner kreeg de tegenhanger van de prijs voor zijn rol in Yellowstone. De prijs voor beste acteur in een musical- of komedieserie ging naar Jeremy Allen White voor zijn rol in The Bear. Quinta Brunson kreeg de vrouwelijke tegenhanger voor haar rol in Abbott Elementary.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Golden Globes na jaar afwezigheid weer terug op tv

Eddie Murphy, die onder meer te zien was in het satirische tv-programma Saturday Night Live en de films Beverly Hills Cop, The Nutty Professor en 48 Hours, won dit jaar de oeuvreprijs Cecil B. DeMille Award. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die een 'buitengewone bijdrage' heeft geleverd aan de film- en entertainmentwereld en ging eerder naar onder anderen Tom Hanks, Jane Fonda en Oprah Winfrey.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!