De Ierse acteur Colin Farrell Beeld © ANP

The Banshees of Inisherin grote winnaar Golden Globes

11 januari 2023 06:06

De Ierse film 'The Banshees of Inisherin' is de grote winnaar van de Golden Globes. De film was genomineerd voor acht beeldjes en wist er drie te winnen. Bij de tv-series trad 'Abbott Elementary', genomineerd voor vijf Globes, op de voorgrond door drie prijzen binnen te slepen. De uitreiking van de Golden Globes was dinsdag na een jaar afwezigheid weer op televisie te zien.

The Banshees of Inisherin, een duistere komedie die in de jaren 1920 op een Iers eiland speelt, nam de prijs voor beste komische film mee naar huis, terwijl hoofdrolspeler Colin Farrell tot beste acteur werd gekozen en schrijver-regisseur Martin McDonagh de categorie scenario won. Ook Everything Everywhere All at Once, dat met zes nominaties de avond inging, deed het goed: Michelle Yeoh en Ke Huy Quan wonnen trofeeën voor hun acteerwerk. The Fablemans won de prijs voor beste dramafilm, terwijl Steven Spielberg tot beste regisseur werd gekroond.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Golden Globes na jaar afwezigheid weer terug op tv

Aan de tv-kant werd Abbott Elementary geëerd als beste komedie, terwijl ook de acteurs Quinta Brunson en Tyler James Williams een hoofdprijs wonnen. The White Lotus zette vier nominaties om in twee trofeeën, een voor de beste korte serie en een andere voor actrice Jennifer Coolidge (beste bijrol).

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Jennifer Coolidge wint Golden Globe voor rol in The White Lotus

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!