Carolien Karthaus-Spoor met partner Jon Karthaus, Steef de Bot, Sarah Chronis (zwanger), Kay Greidanus, Lisa Zweerman en Aus Greidanus Beeld © ANP

Makers van Fijn Weekend al bezig met nieuwe film en serie

19 januari 2023 07:00

De nieuwe feelgoodfilm 'Fijn Weekend' is 'een slice of life', aldus hoofdrolspeler en mede-scriptschrijver Jon Karthaus (37). "De kijker ziet een film waarin een groep vrienden op zijn eigen manier met het begrip rouw omgaat", zegt de acteur en regisseur in gesprek met het ANP.

"Alle personages moeten noodgedwongen met het verlies omgaan"

In Fijn Weekend reist een vriendengroep af naar de Franse Bourgogne om daar een herdenkingsweekend te houden om een overleden vriend en broer. "Alle personages moeten noodgedwongen met het verlies omgaan", zegt Carolien Spoor, eveneens te zien in de film.

"Aan het begin van de film is iedereen ver van elkaar verwijderd, maar aan het einde komen ze door humor en liefde meer tot elkaar." Carolien hoopt dat mensen die de film zien, kunnen genieten van de vele zwarte komedie in de film. Ze hoopt dat mensen zien dat een lach en traan prima samen gaan.

Zoenscènes waren gênant voor cast van nieuwe speelfilm Fijn Weekend

01:52
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carolien Spoor heeft nare ervaringen met talkshows: 'Vaak afgebeld'

Jon en Carolien maakten de film met vier goede vrienden: Kay Greidanus, Sarah Chronis, Steef de Bot en Lisa Zweerman. Het idee voor de film ontstond tijdens de eerste lockdown gedurende de coronacrisis. "Dat idee groeide uit tot een commerciële bioscoopfilm", legt Carolien uit. "Jon heeft een oude bekende zover gekregen om te kunnen investeren. Zij zijn daardoor zelf een productiebedrijf gestart." Jon, Kay, Steef en Lisa schreven het script gezamenlijk.

De personages in de film hebben karaktereigenschappen die de acteurs ook in hun dagelijkse leven bezitten. Zo speelt Carolien in Fijn Weekend een 'enorme regeltante' die voor iedereen het perfecte wil doen. "Dat heb ik van mezelf ook, maar wel wat in mindere mate dan dit karakter."

Het personage van Jon benadert situaties vanuit humor. "Zolang er gelachen wordt, hoeft verdriet geen ruimte te maken. Dat lijkt best wel heel erg op mij."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carolien Spoor wil derde kindje: 'Moederschap mooiste rol'

Het maken van de film was volgens Carolien een combinatie van 'knetterhard werken en toch heel veel lol maken'. "Ik hoop dat de kijker dat terugziet op het doek." Inmiddels zijn de vier scriptschrijvers al bezig met het schrijven van een nieuwe film en nog een serie. "Het is wel de bedoeling dat er meerdere projecten gaan verschijnen, ja. Wellicht een Fijne Midweek", grapt Carolien.

Fijn Weekend is vanaf 19 januari te zien in de bioscopen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!