Beeld © IMDB

Fans moeten tot najaar 2024 op Gladiator 2 wachten

3 februari 2023 19:36

Fans van 'Gladiator' moeten nog zeker anderhalf jaar wachten voordat ze het vervolg op de film uit 2000 kunnen zien. Paramount wil de sequel van regisseur Ridley Scott in november 2024 in de bioscopen hebben, zo meldt filmnieuwswebsite 'Deadline'.

Het vervolg op de meervoudig Oscarwinnaar werd voor het eerst genoemd in 2018. De nieuwe film volgt Lucius, de zoon van Lucilla uit het origineel (Connie Nielsen) en neef van keizer Commodus (Joaquin Phoenix).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Paul Mescal speelt hoofdrol in vervolg op Gladiator'

Gladiator gaat over legergeneraal Maximus, die door de Romeinse keizer Commodus als slaaf wordt verkocht als blijkt dat hij hem niet wil helpen. Maximus vecht zich vervolgens als gladiator terug naar Rome en gaat daar - gesteund door Commodus' vrouw Lucilla - de strijd aan met de corrupte en meedogenloze keizer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ridley Scott bevestigt: 'Er komt een tweede Gladiator-film'

Volgens Amerikaanse filmnieuwsmedia is Paul Mescal in gesprek over de hoofdrol in Gladiator 2. De Ierse acteur staat op dit moment in de belangstelling vanwege zijn rol in Aftersun. Die rol leverde hem een Oscarnominatie op voor beste mannelijke hoofdrol.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!