Tim Oliehoek Beeld © ANP

Tim Oliehoek maakt eerste Nederlandse film voor Disney+

15 maart 2023 12:00

Regisseur en RTL Boulevard-deskundige Tim Oliehoek (44) maakt de eerste Nederlandse film voor streamingdienst Disney+. De film gaat 'De ballonvaarder die uit de lucht kwam vallen' heten en is naar verwachting in het voorjaar van 2025 te zien.

"Ik voel me ontzettend vereerd dat Disney+ het verhaal heeft omarmd"

De film gaat over de 37-jarige sierkippenhouder Gaby wiens leven op de kop wordt gezet wanneer een luchtvaarder op het land naast haar boerderij neerstort. Ze woont met haar 6-jarige zoon Kuif, haar norse moeder Mientje en de depressieve haan Bouillion. Gaby verliest niet alleen haar hart, maar ook de grip op haar eigen gecreëerde wereld. De ballonvaarder die uit de lucht kwam vallen is een ontroerend verhaal over liefde loslaten, rouw en acceptatie.
 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Oliehoek: 'The Last of Us is zó goed gedaan'

Tim kan niet geloven dat na zes jaar ontwikkelen het verhaal verfilmd gaat worden. "Ik kan niet anders dan bekennen dat ik smoorverliefd ben op elke letter van het scenario. Na 5 bioscoopfilms heb ik mezelf namelijk beloofd dat ik alleen weer een speelfilm wil regisseren als de noodzaak op papier te lezen is en ik geloof dat ik die noodzaak als regisseur in dit verhaal heb gevonden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tim Oliehoek maakt serie over missie in Afghanistan

De regisseur van films als Vet Hard en Wiplala vindt het geweldig dat zijn film exclusief bij de internationale streaminggigant te zien zal zijn. "Ik voel me ontzettend vereerd dat Disney+ het verhaal heeft omarmd en dat we de kans krijgen om dit lieve, geestige en tevens ontroerende verhaal te vertalen naar film."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!