Cillian Murphy Beeld © ANP

Cillian Murphy maakt voor het eerst kans op tv-prijs BAFTA's

22 maart 2023 11:07

Cillian Murphy (46) maakt voor het eerst kans op een prijs tijdens de BAFTA Television Awards, de belangrijkste Britse televisieprijzen. De Ierse acteur is genomineerd in de categorie beste mannelijke hoofdrolspeler voor zijn rol als Tommy Shelby in de serie 'Peaky Blinders'.

Cillian heeft concurrentie van Ben Whishaw, Martin Freeman, Chaske Spencer, Taron Egerton en Gary Oldman. In de categorie beste vrouwelijke hoofdrolspeelster is onder meer Imelda Staunton genomineerd voor haar rol als koningin Elizabeth in The Crown. Zij neemt het op tegen Kate Winslet, Billie Piper, Maxine Peake, Sarah Lancashire, en Vicky McClure.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cillian Murphy 'haat' voorbereidingen voor rol in Peaky Blinders

Bij de uitreiking van de prestigieuze prijzen zijn de series This Is Going To Hurt en The Responder de belangrijkste kanshebbers met elk zes nominaties. Bad Sisters, The Crown, The English and Slow Horses zijn allemaal vijf keer genomineerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cillian Murphy geeft update over nieuw seizoen Peaky Blinders

De BAFTA Television Awards worden dit jaar uitgereikt op 14 mei in de Royal Festival Hall in Londen. De avond wordt gepresenteerd door comedians Rob Beckett en Romesh Ranganathan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!