Bohemian Rhapsody, move over: biopic rockband KISS komt in 2024 uit

23 maart 2023 15:52

De biopic over de Amerikaanse rockband KISS verschijnt in 2024, vertelt manager Doc McGhee in de onlinemuziekshow 'The Rock Experience with Mike Brunn'. KISS-oprichters Gene Simmons (73) en Paul Stanley (71) zijn volgens hem betrokken bij het project. De productie is net begonnen en er is een regisseur aan boord, vertelt McGhee, maar het is nog niet bekend wie dat is. De film komt volgens de manager uit op streamingdienst Netflix, maar daar heeft Netflix zelf nog niets over gezegd.

De film gaat volgens McGhee over de eerste vier jaar van de band. Simmons en Stanley stichtten de groep in New York in 1973. Destijds was Peter Criss nog de drummer van de groep en Ace Frehley was de leadgitarist. Tegenwoordig worden die rollen vervuld door respectievelijk Eric Singer en Tommy Thayer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

KISS neemt voor derde keer afscheid in Nederland

Tijdschrift Deadline meldde al in 2021 dat Netflix een deal probeerde te sluiten over een KISS-film, die Shout It Out Loud zou heten. De Noorse Joachim Rønning werd toen als regisseur genoemd. Rønning regisseerde onder meer de vijfde Pirates of the Caribbean-film, Dead Men Tell No Tales.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Film over Madonna in de koelkast door wereldtournee'

KISS is momenteel bezig met de wereldwijde afscheidstournee End of the Road World Tour. In december zwaait de groep na vijftig jaar af in New York. Het viertal treedt in juni op in de Ziggo Dome in Amsterdam.