Het Jaar Van Fortuyn Beeld © Mark de Blok

Fortuyn-serie en gayfilm El Houb ontvangen Zilveren Krulstaart

25 maart 2023 16:15

De Zilveren Krulstaarten, de prijzen voor de beste Nederlandse film- en televisiescenario's van het jaar, zijn zaterdag uitgereikt aan de serie 'Het Jaar van Fortuyn' en de lhbti-film 'El Houb'. De uitreiking vond plaats in Amsterdam en werd georganiseerd door het Netwerk Scenarioschrijvers.

De NPO-serie Het Jaar van Fortuyn reconstrueerde de periode voorafgaand aan de moord op LPF-politicus Pim Fortuyn in mei 2002. De onderscheiding ging naar scenaristen Pieter Bart Korthuis en Nathan Vecht. De serie won al meerdere prijzen, waaronder een Gouden Kalf voor hoofdrolspeler Jeroen Spitzenberger.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers van Het jaar van Fortuyn onder de indruk van de acteurs

De prijs voor El Houb ging naar scenaristen Shariff Nasr en Philip Delmaar. In de film speelt acteur Fahd Larhzaoui een man die besloten heeft uit de kast te komen voor zijn Marokkaans-Nederlandse ouders. El Houb was afgelopen jaar op filmfestivals over de hele wereld te zien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

El Houb wint award op Amerikaans lhbti-filmfestival

De award voor het beste scenario voor een korte film ging naar Casper van Woudenberg die afgelopen jaar afstudeerde aan de Filmacademie. Zijn korte film A Capella In D Mineur gaat over vier ouders die bespreken of hun kinderen mogen beginnen met seks.

Tim Oliehoek groot fan van Het Jaar van Fortuyn: 'Heel goed gedaan'

04:36

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!