Keanu Reeves Beeld © Getty Images

Bizar salaris van Keanu Reeves voor John Wick 4 uitgelekt

28 maart 2023 14:24

Als je een 'John Wick'-fan bent, dan weet je dat de huurmoordenaar een man van weinig woorden is. In de nieuwste film 'John Wick: Chapter 4' heeft hij slechts 380 woorden tekst. Voor Keanu Reeves (58) een makkie om uit zijn hoofd te leren en hij verdient er ook uitzonderlijk goed aan: 6.500 dollar per woord.

The Wall Street Journal heeft het aantal woorden van John Wick geteld. De film duurt bijna drie uur, maar de dialogen zijn zeer beperkt. Keanu Reeves hoeft slechts 380 woorden uit te spreken. Hij krijgt ongeveer 2,5 miljoen euro voor de film en dat betekent dus dat hij 6.500 dollar per woord krijgt. En blijkbaar zijn de beperkte dialogen geheel op het verzoek van Keanu zelf. Hij zou samen met de regisseur van de film, Chad Stahelski, de helft van zijn dialogen in het oorspronkelijke script hebben geschrapt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

John Wick 4 duurde oorspronkelijk bijna vier uur

De langste dialoog in de film bestaat uit één zin: 'You and I left a good life behind a long time ago, my friend.' Toch betekent dit niet dat Keanu weinig aan bod komt in de film, want we zien hem vaak genoeg vechten. Keanu verklapt onlangs nog dat het vierde deel van John Wick 'de zwaarste actiefilm' is die hij ooit heeft gemaakt. 

'Regisseur John Wick gaat veel te ver in nieuwe film'

04:18

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!