Steven Spielberg brengt bezoek aan Vermeer-expo in Amsterdam

29 maart 2023 14:28

Regisseur Steven Spielberg heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de unieke Vermeer-expositie in het Rijksmuseum in Amsterdam. Een woordvoerder van het museum heeft dat woensdag desgevraagd aan het ANP bevestigd.

Het was volgens het Rijksmuseum een privébezoek van het 76-jarige Hollywood-icoon. Hij was geen voorbereidingen aan het treffen voor een film, aldus de zegsman van het museum.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Steven Spielberg: 'Top Gun heeft Hollywood en bioscoopbezoek gered'

Spielberg bezocht de tentoonstelling met zijn vrouw en enkele beveiligers. Volgens bezoekers die de drievoudig Oscarwinnaar opmerkten, maakten zij veel foto's. Het museum doet verder geen uitspraken of er speciale voorzieningen voor Spielberg waren getroffen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Steven Spielberg nog altijd blij dat hij Harry Potter-film afsloeg

De tentoonstelling Vermeer in het Rijksmuseum is nog te zien tot en met 4 juni. Niet eerder waren er zoveel werken van de 17e-eeuwse meester bij elkaar te zien: 28 van de circa 37 schilderijen zijn overgekomen vanuit de hele wereld. Ook hangen er 7 werken die niet eerder in Nederland zijn getoond. De meer dan een half miljoen kaarten waren in recordtempo uitverkocht.

Momenteel draait Spielbergs nieuwste film, het autobiografische The Fabelmans, in de Nederlandse bioscopen:

Regisseur Steven Spiegelberg regisseert film over zijn eigen leven

06:26