Beeld © ANP

Deze Crown-acteur wees de rol van James Bond af

1 april 2023 18:48

De meeste acteurs dromen van de rol van James Bond, maar Charles Dance (76) heeft de rol ooit (bijna) in zijn schoot geworpen gekregen en afgewezen. De acteur, die bekend is van zijn rol als Lord Louis Mountbatten in 'The Crown', licht in een recent interview zijn besluit toe.

"Als ik de rol wél zou hebben gekregen, is de kans best groot dat ik het verknald zou hebben"

Er gaan al een tijdje geruchten rond dat de acteur de rol ooit heeft afgewezen en in een interview geeft hij nu toe dat dit inderdaad het geval is. Al was dit niet per se zijn eigen keuze. De acteur werd gevraagd om op auditie te komen voor James Bond, maar besloot eerst met zijn agent te overleggen. "Zij was behoorlijk duidelijk en zei: 'Ik raad je aan om het niet te doen. Wat als je auditie doet en de rol niet krijgt? Het kan je carrière vernietigen.'"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taron Egerton vindt zichzelf niet geschikt als James Bond

Charles besloot naar haar te luisteren en niet op auditie te gaan. En daar heeft hij tot op de dag van vandaag geen spijt van. "Ze had waarschijnlijk gelijk. Plus, als ik de rol wél zou hebben gekregen, is de kans best groot dat ik het verknald zou hebben..." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Producent nieuwe James Bond-film: 'Er is zelfs nog geen script'

De acteur kreeg daarna nog genoeg mooie rollen in zijn schoot toegeworpen. Zo speelde Tyrion Lannister in Game of Thrones en is hij momenteel te zien in The Sandman op Netflix en in Rabbit Hole op Paramount+

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!