Beeld © ANP

Scorsese wil film over Jezus maken na ontmoeting met paus

30 mei 2023 04:01

Filmregisseur Martin Scorsese (80) heeft een nieuwe film over het leven van Jezus aangekondigd. Dat deed hij volgens 'Variety' na een privé-audiëntie afgelopen zaterdag met paus Franciscus tijdens een bezoek aan het Vaticaan in Rome.

"Er zijn veel wegen en ik denk dat degene die je kiest, afhangt van de cultuur waar je deel van uitmaakt"

De paus had een oproep gedaan aan kunstenaars om de boodschap van Jezus Christus op een unieke manier over te brengen. "Ik heb gereageerd op de oproep van de paus aan artiesten op de enige manier die ik ken: door een scenario te bedenken en te schrijven voor een film over Jezus", sprak de Academy Award-winnaar. "En ik sta op het punt die te gaan maken." Hij maakte nog geen aanvullende details bekend over de religieuze film.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe Scorsese-film met Leonardo DiCaprio en Robert de Niro in première op filmfestival Cannes

Tijdens een conferentie vertelde Martin dat de oproep van Franciscus 'om ons Jezus te laten zien', hem ontroerde. "Er zijn veel wegen en ik denk dat degene die je kiest, afhangt van de cultuur waar je deel van uitmaakt", zei hij. "Mijn manier was en is katholicisme." Na jaren rondploeteren kwam hij erachter dat hij zich als katholiek het meest op zijn gemak voelt. "Ik geloof in de principes van het katholicisme."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Scorsese had graag nog een keer met Ray Liotta willen werken

Het idee van de opstanding, incarnatie en "de krachtige boodschap van mededogen en liefde" spreekt hem aan. "Dat is de key."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Leo DiCaprio en Martin Scorsese werken weer samen

Martin maakte met The Last Temptation of Christ (1988) en Silence (2016) al vaker films over het katholieke geloof.