Melissa McCarthy als Ursula in The Little Mermaid Beeld © Disney

Make up-artiest Ursula in Little Mermaid bijt van zich af na kritiek uit lhbti-gemeenschap

31 mei 2023 10:42

Peter Smith King heeft gereageerd op de consternatie die is ontstaan omdat hij als make up-artiest werkzaam is geweest bij de live action-versie van 'The Little Mermaid'. Peter krijgt kritiek vanuit de lhbti-gemeenschap omdat hij Melissa McCarthy (52) voor de film omtoverde tot zeeheks Ursula. De tekenfilmversie van Ursula is namelijk geïnspireerd op drag queens. Maar de make up-man van de film is het allerminst eens met de kritiek aan zijn adres.

"Men moet anderen niet naar beneden halen omdat ze niet zijn wat zij willen dat ze zijn"

De originele inspiratie voor Ursula is het overleden drag-icoon Divine, wiens echte naam Harris Glenn Milstead is. Het idee dat Divine weer tot leven werd gewekt in de live action-versie van The Little Mermaid door iemand die 'niets met die cultuur te maken heeft' viel verkeerd bij sommigen in de lhbti-gemeenschap. Het zou namelijk ongepast zijn.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rode lokken Halle Bailey in The Little Mermaid kostten 150.000 euro

In een interview met Insider bijt make up-artiest van dienst Peter nu van zich af. "Waarom kan ik deze taak niet net zo goed uitvoeren als iemand die wel queer is?" vraagt hij in het blad. "Dan wil je het gewoon claimen en dat is oké, als ze dat willen doen, maar men moet anderen niet naar beneden halen omdat ze niet zijn wat zij willen dat ze zijn."

Ook zegt Peter in het interview dat hij zijn versie van Ursula niet heeft gebaseerd op Divine. Hij raakte geïnspireerd door veel met Melissa te praten. "We hebben het overal over gehad", zegt hij. "We hebben zelfs gelachen over hoe gek we zijn op drag queens en drag-make up en alles. Maar de look is helemaal niet gebaseerd op drag queens."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Disney deelt spetterende trailer van The Little Mermaid

Eric de Munck kon tranen niet bedwingen bij live-actionversie De Kleine Zeemeermin: 'Heel mooi gedaan'

06:18