Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One Beeld © Paramount Pictures

Tom Cruise lobbyt bij theaters om nieuwe MI-film in IMAX te tonen

3 juni 2023 10:08

Tom Cruise (60) is heel ongelukkig met het feit dat zijn nieuwe film, 'Mission Impossible: Dead Reckoning Part One', maar één week in IMAX-zalen kan draaien. Dat meldt entertainmentplatform 'Puck News'.

Het zevende deel in de succesvolle actieserie komt op 12 juli wereldwijd uit en zal dan ook in de VS en Europa in IMAX-zalen te zien zijn, die een grote doek hebben en dus een meer intense bioscoopervaring bieden. Maar een week later komt Oppenheimer, de nieuwe film van Christopher Nolan uit. Hij heeft met IMAX afgesproken dat zijn film drie weken lang exclusief in alle IMAX-zalen te zien zal zijn.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bronnen weten het zeker: 'Opbloeiende romance tussen Shakira en Tom Cruise'

Christopher Nolan is een groot pleitbezorger van het IMAX-formaat; hij heeft zijn hele film om die reden ook met speciale camera's gedraaid. Oppenheimer zou in eerste instantie in 2021 al uitkomen en Mission Impossible 7 in 2022. Maar door de lange coronasluiting van veel bioscopen zijn de releasedata meerdere keren uitgesteld. Nu staan de films recht tegenover elkaar.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nicole Scherzinger en Tom Cruise bij kroningsconcert Charles

Deze exclusieve deal met IMAX wekt grote irritatie bij de acteur, omdat zijn film volgens de superster ook gemaakt is om zo optimaal mogelijk in de bioscopen te ervaren. Volgens Puck News probeert de hoofdrolspeler bioscoopbazen uit alle macht te overtuigen zijn film ook ruimte te bieden op de IMAX-schermen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Documentairemaker: 'Heb schokkende verhalen over Tom Cruise'

De strijd tussen Mission Impossible: Dead Reckoning Part One en Oppenheimer lijkt een van de grote filmconfrontaties van deze zomer te gaan worden. Het is de eerste zomer sinds de covid-pandemie dat het weer dringen is in de theaters omdat er een flinke hoeveelheid grote titels wordt uitgebracht. Behave MI:7 en Oppenheimer komen in juni en juli ook films als Indiana Jones And The Dial Of Destiny, de nieuwe Pixar-film Elemantal en de langverwachte live-action Barbie-film uit.

Harrison Ford terug als Indiana Jones: 'Krijgen ook kwetsbare kant te zien'

04:58

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!