Rebel Moon Beeld © Netflix

Eerste beelden Michiel Huisman in nieuwe Netflix-film Rebel Moon

7 juni 2023 11:33

Netflix heeft zojuist de eerste beelden van de nieuwe sciencefictionfilm 'Rebel Moon' gepresenteerd. De film is de nieuwste creatie van Zack Snyder (57), de man achter '300', 'Man of Steel' en 'Army of the Dead'. De film heeft ook een Nederlands tintje, want niemand minder dan 'onze' Michiel Huisman (41) speelt één van de hoofdrollen.

Rebel Moon gaat over een vreedzame kolonie aan de rand van een sterrenstelsel. Vreedzaam blijft 't niet lang, want de kolonie wordt bedreigd door een machtig en gewelddadig leger. Kora (Sofia Boutella), een mysterieuze vreemdeling die onder de dorpsbewoners leeft, is hun laatste hoop op overleving. Haar missie: getrainde strijders vinden die met haar meevechten tegen de Mother World.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michiel Huisman pakt hoofdrol in nieuwe serie Apple TV+

Kora verzamelt een kleine groep strijders - bestaande uit buitenstaanders, opstandelingen, boeren en oorlogsslachtoffers - die één gemeenschappelijk doel hebben. Nou ja, eigenlijk twee: bevrijding en wraak. Terwijl een dreigende schaduw neerdaalt op de ogenschijnlijk onbeduidende maan, vormt zich langzaam een nieuwe groep helden. Michiel speelt een van de mannen uit Kora's strijdersteam, een bevriende boer met de naam Gunnar.

De film was oorspronkelijk bedoeld als een spin-off van de Star Wars-reeks, maar de Amerikaanse regisseur besloot het uiteindelijk over een andere boeg te gooien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Michiel Huisman speelt in nieuwe sciencefictionfilm van Netflix

Het duurt nog even voor we Michiel kunnen zien schitteren: Rebel Moon is vanaf 22 december 2023 wereldwijd te zien op Netflix.