John Wick 4 Beeld © Independent Films

Keanu Reeves vroeg makers om John Wick te vermoorden

19 september 2023 08:59

Keanu Reeves (59) heeft de makers van de 'John Wick'-serie voorafgaand aan het vierde deel gevraagd om zijn hoofdpersonage dood te laten gaan. Dat vertelt producer van de reeks Basil Iwanyk aan website 'Collider'.

"Ik kan dit niet nog een keer doen"

"Het maken van deze films is zo vermoeiend en het sloopt Keanu, fysiek en emotioneel", legt Iwanyk uit. "Tegen het einde zegt hij altijd 'ik kan dit niet nog een keer doen' en we zijn het met hem eens. De man is dan nog maar een schim van zichzelf, omdat hij er gewoon helemaal voor gaat. Hij zei 'ik wil definitief vermoord worden aan het einde van deze film' en wij hadden zoiets van 'weet je, we laten een kleine opening van tien procent open'."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bizar salaris van Keanu Reeves voor John Wick 4 uitgelekt

Hoewel eerder al bekend is geworden dat een vijfde John Wick-film in een vroege productiefase is, vertelt Iwanyk dat nog niet bekend is hoe die eruit gaat zien. "Iedereen moet helpen om het uit te zoeken", zegt hij. "Hebben we al een idee? Nee. En als we er niet uitkomen, komt er dan wel een vervolg? Nee, natuurlijk niet. Niemand zal proberen het erdoorheen te duwen, alleen maar om het erdoorheen te duwen."