Entertainment

Top 15: Zoveel bezitten de rijkste Nederlandse artiesten

© ANP

Gordon is niet alleen onderdeel van de Toppers, zanger en presentator. Hij heeft ook een koffieketen genaamd Blushing.

© ANP

Dirigent Jaap van Zweden verdient 1,8 miljoen per jaar aan het Dallas Symphony Orechstra. Ook investeert hij in panden in Amsterdam-Zuid.

© ANP

John verdiende zijn vermogen met produceren van muziek voor met name Marco Borsato.

© ANP

Deze DJ behoort tot de wereldtop. In de jaren 90 verkocht hij al singletjes.

© ANP

Robbert van de Corput, die bekend is onder de naam DJ Hardwell is 29 jaar. In 2015 stond hij al in de Quote Top 100 rijkste ondernemers onder veertig jaar.

© ANP

Gerard vangt naar verluidt vijf ton voor zijn bijdrage aan de Topper. Bij SBS kreeg hij een tijdlang anderhalf miljoen per jaar.

© ANP

Ook René vangt vijf ton bij de Toppers. Zijn vermogen wordt sinds 2012 door Quote al op tien miljoen geschat.

© ANP

Jantje Smit werd al op 10-jarige leeftijd ontdekt door de Volendamse band BZN. Hij transformeerde naar Jan en kreeg een eigen programma. Tegenwoordig doet hij ook een brillen reclames.

© ANP

Hij is nog maar 20 jaar en kan al 80.000 euro vragen voor een optreden. Vorig jaar oktober werd hij verkozen tot populairste dj ter wereld door DJ Magazine.

© ANP

Het vermogen van Nick van de Wall, die bekend is als DJ Afrojack groeit vooral door Amerikaanse optredens. Hij geeft zijn geld graag uit aan snelle auto’s.

© ANP

Frans scoorde zijn eerste hit, Als sterren aan de hemel staan, in 1994. Hij kreeg een realityshow en presenteerde programma’s zoals Bananasplit en Vive la Frans.

© ANP

Wessel, de man van Daphne Bunskoek, scoorde hit na hit met de Vengaboy. Daar kan hij nog goed van leven, zijn radiopresentatorschap is dan ook vooral een hobby volgens Quote.

© ANP

Dirigent en violist André Rieu heeft zijn fortuin ook in zijn violen zitten. Hij speelt zelf op een viool die in 2002 nog voor ongeveer 1,3 miljoen euro verkocht werd.

© ANP

Armin van Buuren is goed voor 36 miljoen. Op zijn 14de begon hij al met produceren van muziek. In 2007 werd hij voor het eerst benoemd tot beste DJ van de wereld.

© ANP

Tijs Verwest ofterwijl DJ Tiësto is niet alleen Nederlands rijkste artiest, hij is ook wereldwijd de best verdienende DJ. Ook investeert hij in onder meer muziekstartups als Music Messenger.

100 miljoen, zoveel bezit de rijkste artiest van Nederland. En er zijn er meer die miljoenen op hun rekening hebben staan. Wie het zijn en hoeveel ze hebben, dat zocht zakenmagazine Quote uit. Bekijk ze hier.