Beeld © ANP

Keert Hyves terug?

10 april 2018 14:36

Na de oproep van Arjen Lubach om massaal Facebook te verwijderen, vragen tientallen twitteraars zich af of het oude Hyves niet terug moet keren.

"Als ik John de Mol was kocht ik vandaag nog Hyves van de Telegraaf"
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

'Bye Bye Facebook slecht te vinden'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Al 25.000 mensen zeggen bye bye Facebook

Sinds de #byebyeFacebook-actie van Arjen vragen mensen op Twitter om een alternatief van het sociale medium. Het liefst zien de twitteraars het oude platform Hyves terugkomen. "Als ik John de Mol was kocht ik vandaag nog Hyves van de Telegraaf. Liet het afstoffen en vanaf woensdagavond 20.00 uur online zetten. Succes verzekerd", klinkt het op Twitter.

En niet alleen op Twitter is er een grote drang om Hyves nieuw leven in te blazen. Patrick en Joas, oprichters van de website Tijdvoorhyves.nl vragen mensen om hun visie uit te brengen via #tijdvoorhyves op Twitter en te doneren. "Nu de wereld zoveel onrust kent en zo ongeleid is met weinig hoop voor een betere toekomst, vinden we het tijd om Hyves weer op te pakken", luidt het op de website. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Zeker weten dat je niets van ons mist op Facebook?

De reden voor de twee oprichters dat ze de naam Hyves willen behouden is volgens hen om een statement te maken. "Het wordt tijd om de sociale waardes die Hyves met zich meebracht weer op te pakken, door te zetten en naar een hoger niveau te brengen. Het wordt weer sociaal, kneuterig en op jou en de samenleving gericht, zoals Hyves was toen je het achterliet."

Al meer dan 25.000 mensen zeggen woensdag om 20:00 uur Facebook te verlaten via het event van Arjen Lubach. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!