Gamen Beeld © RTL

Kids platzak door toedoen van hun YouTube-helden

18 juli 2018 21:10

Video's waarin je gamers ziet gamen op YouTube zijn razend populair. Zelfs zo populair dat kinderen massaal hun zakgeld spenderen om hun digitale helden te sponsoren.

"Het is eigenlijk gewoon crimineel"
Miniatuurvoorbeeld

Wat zou het toch zijn?

Stuk TV zet grof geschut in om Het Geluid te achterhalen

Giel van Stuk TV laat in RTL Boulevard weten dit een zorgelijke ontwikkeling te vinden. "Ik ben echt onder de indruk van wat er ineens gebeurd met al die online influencers. Dan denk ik: waar zijn we mee bezig?", aldus de YouTube-ster.

Hij denkt wel te weten waardoor de digitale helden dit verdienmodel zijn gaan hanteren. "Er komen steeds meer YouTubers bij, dus het wordt lastiger om meer abonnees erbij te krijgen. Maar je gaat dat niet op zo'n manier doen."

Miniatuurvoorbeeld

Welkom bij de club!

Stuk TV tekent contract bij RTL

John van den Heuvel sluit zich bij Giel aan. "Het is eigenlijk gewoon crimineel. Je richt je op een doelgroep die de gevolgen niet kunnen overzien. Misschien gaan ze om het te kunnen betalen wel de creditcard van hun vader stelen."

Miniatuurvoorbeeld

Gerard 2.0.

Giel de Winter gaat Gerard Joling achterna

Giel heeft tot slot nog een wijze tip voor ouders met kinderen die helemaal into YouTube zijn. "Als ouder moet je goed opletten wat je kind kijkt. Hou dat alsjeblieft in de gaten. En praat erover, zodat je weet waar zijn zakgeld naar toe gaat."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!