Beeld © YouTube-kanaal Concentrate

Holly Mae Brood openhartig over de dag dat zij haar vader verloor

05 oktober 2018 17:00

Holly Mae Brood gaat in het nieuwe YouTube-programma Kuuroord Kaj & Kaj 24 uur offline. De digitale detox levert mooie gesprekken op. Zo vertelt de actrice extra openhartig over haar vader Herman Brood. En dat is iets wat extra dichtbij komt voor presentator Kaj Gorgels.

"Het bizarre is dat wij langs het hotel reden"

Kaj is benieuwd of Holly ooit last heeft gehad van het feit dat ze uit een bekende familie komt. "Ik heb dat nooit als iets vervelends ervaren", zegt ze. "Er speelde gewoon nogal veel, maar ik heb nooit iets gemist ofzo."

Dat heeft ze vooral te danken aan haar moeder Xandra Jansen. "Mijn moeder is gewoon echt een oermoeder. Nooit het gevoel gehad dat het bij ons heel anders was." Over haar vader Herman heeft Holly dan ook geen slecht woord over. "Het was gewoon een ongelofelijke lieve man en heel slim, heel slim!"

Herman is niet Holly's biologische vader. Haar echte vader overleed in 2009, maar met hem had ze nauwelijks een band. Holly ziet daarom Herman als haar echte vader. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holly Mae Brood is de onbetwiste dancing queen

Herkenbaar

Het openhartige verhaal van Holly Mae Brood over de zelfmoord van haar vader komt extra dichtbij voor Kaj. "Ik vind het sowieso een bijzonder verhaal. Voor mij is het natuurlijk extra bijzonder omdat ik deels hetzelfde heb meegemaakt", biecht hij op. 

Aan Holly vertelt Kaj dat hij zijn vader ook is overleden aan het toedoen van zijn verslaving. Toch was ook zijn vader heel goed voor hem. "Ik had ook een hele goeie band met mijn vader. Hij had absoluut een probleem, was absoluut verslaafd. Dus in die zin was het misschien wel een junk." Toch baalt de presentator ervan dat mensen daar gelijk zo'n stempel op drukken.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Kaj Gorgels krijgt de verrassing van zijn leven

Naar het circus

Holly Mae Brood was zeven toen haar vader van het Amsterdamse Hilton-hotel sprong. Een favoriete plek van Herman. Ze kan het zich dan ook nog goed herinneren. "Wij waren in het circus", zegt ze. "Het bizarre is dat wij langs het hotel reden naar het circus toe."

Holly zag als klein meisje heel veel ambulances en traumahelikopters staan, maar door de haast besloten zij en haar moeder niet te stoppen. "In de pauze had mijn moeder 50 gemiste oproepen. Toen wisten we al hoe laat het was..."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holly Mae Brood stelt vriendjelief Soy Kroon gerust

De dagen erna

Wat volgde was een bizarre periode. "Toen hebben we een grote herdenking gehad in Paradiso. "Dat was ook een bizar ding, want het hele Leidseplein stond vol." Op het allerlaatste moment besloot Hollly dat ze nog iets wilde doen voor haar vader. Ze klom het podium op en begon Alle Kleuren van K3 te zingen. "Ik stond gewoon heel hard dat te zingen, iedereen vond het helemaal fantastisch!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Holly Mae Brood werd gepest met dood vader

Tegenwoordig

Holly sluit af met het feit dat ze vooral heel dankbaar is dat iedereen nu zo goed terecht gekomen is. "Mijn moeder heeft dat gewoon heel bizar goed gedaan. Als familie zijn wij goed eruit gekomen. Nooit meer iets tekort gekomen. Altijd wel een soort van vader of zo gemist en ook wel een hoop pijn." 

Ze is vooral heel blij dat Herman haar vader was. Nu kan ze uren naar hem kijken op YouTube of naar andere oude beelden. "Het is zo geniaal wat 'ie zegt wat 'ie doet en hoe die is. Hij praat gewoon 9 van de 10 keer in dichttaal, dat is zo slim! Daar moet je zo slim en snel voor zijn. Hij was gewoon heel erg tof."

Benieuwd naar Holly's 24 uur zonder social media en telefoon? Bekijk Kuuroord Kaj & Kaj hieronder.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!