Beeld © ANP

Frank van der Lende maakt serie over alzheimer

19 november 2018 12:05

Frank van der Lende start op YouTube met een serie over alzheimer. De 3FM-dj maakt de serie Frank & Alzheimer & ... met name voor jongeren die een ouder met dementie hebben.

"Als een van je ouders dementie krijgt op jonge leeftijd heeft dat grote impact"

Franks vader kreeg op 61-jarige leeftijd te horen dat hij alzheimer heeft. Op internet kon hij toen nauwelijks informatie en verhalen vinden van jongeren die in dezelfde situatie zitten. "Daardoor kwam ik op het idee een YouTube-serie te maken om jongeren te informeren over deze ziekte", zegt Van der Lende. In de serie praat hij met verschillende deskundigen, onder wie hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Ook gaat de 29-jarige dj langs bij jongeren met een ouder die dement is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fred van Leer aangeslagen door ziekte vader

De filmpjes verschijnen op het YouTube-kanaal van Alzheimer Nederland. "Wij zijn blij met de video’s", zegt Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland. "Op deze manier kunnen we ook deze jongere doelgroep goed informeren en herkenning bieden. Als een van je ouders dementie krijgt op jonge leeftijd heeft dat grote impact."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

K3 gaat een wens van ziek meisje uit Hengelo vervullen

De eerste video verschijnt op 20 november. Daarna komt er gedurende vijf weken iedere dinsdag een nieuwe aflevering online.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!