Beeld © Netflix

Aha! Dit is dus de betekenis van het einde van Bird Box

02 januari 2019 15:30

Op de valreep van 2018 wist de film Bird Box nog snel alle records te verbreken. Inmiddels is de thriller met Sandra Bullock in de hoofdrol al door meer dan 45 (!!) miljoen Netflix-accounts bekeken. Maar hoewel de film geprezen wordt vanwege het pakkende plot, blijft het einde een groot mysterie. Tot nu.

Het YouTube-kanaal Looper is zo vrij geweest om de Netflix-film eens flink te analyseren. Want naast grappen over hoe Bird Box een aftreksel is van The Happening - alleen dan beter - heeft de bloedstollende film veel vragen nagelaten. Vooral omtrent de grande finale van de bijna twee uur durende film.

Bekijk de video hieronder. Pas op: spoilers!

Miniatuurvoorbeeld

Scary:

Zó ziet het monster uit Bird Box er dus echt uit

Nog even kort waar Bird Box over gaat, voor wie de afgelopen dagen onder een steen heeft gelegen. In de zenuwslopende film is een merendeel van de bevolking de prooi van een mysterieuze en duistere kracht. Overlevende Malorie, gespeeld door Sandra Bullock, gaat vijf jaar na de plaag samen met haar twee kinderen op zoek naar veiligheid. Om hun bestemming veilig te bereiken moeten ze gedurende de zware reis op de rivier noodgedwongen een blinddoek dragen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix verwijdert comedyshow in Saudi-Arabië

De film komt ten einde wanneer Malorie erin geslaagd is de oever samen met haar twee kinderen te bereiken. Maar dan komt ze tot de ontdekking dat de veilige thuishaven een school is voor blinde mensen. Eind goed al goed, zo lijkt. Maar niets is minder waar. Want een blinde toekomst roept veel vragen op. Betekent dit dat blinde mensen een voordeel hebben in het toekomst? En blijft de school veilig voor het kwaad?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!