Politie Amsterdam waarschuwt voor stunt StukTV

21 februari 2019 16:52

Een poging van het YouTube-kanaal StukTV om een wielklem aan te brengen bij een politieauto in het centrum van Amsterdam is mislukt. Agenten wisten dit te voorkomen. De politie kan de stunt niet waarderen, liet ze via Twitter weten.

"Wij zijn het helemaal eens met de politie die zegt dat hulpdiensten niet gehinderd moeten worden"

''Opdracht door StukTV om op zo'n creatief mogelijke manier een boete te krijgen is zojuist op de Lijnbaansgracht in Amsterdam mislukt'', staat in de tweet. ''Het aanbrengen van een wielklem aan een politieauto is door de agenten aldaar verijdeld. Hinder hulpverleners niet! Geef je verstand voorrang!''

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

StukTV-Giel biedt zijn excuses aan

Inmiddels hebben ook de heren van StukTV zelf ook gereageerd op het voorval. "Wekelijks voeren wij opdrachten van onze kijkers uit. Dit keer was de opdracht: krijg op een originele manier een boete", staat er in een statement. "Ieder van ons trok zijn eigen plan: Stefan is gaan drummen op het Centraal Station, Giel is gaan wildkamperen, en Thomas besloot direct de confrontatie met de politie op te zoeken."

"Thomas had daarvoor een wielklem meegenomen. Aangekomen bij het politiebureau te Amsterdam is hij zeer opvallend deze wielklem gaan aanbrengen op een stilstaande politieauto, in de hoop daarbij gesnapt te worden door de bijbehorende agenten. Al tijdens het monteren is hij hierop aangesproken. Gelukt: nu hopen op een boete. De politieagenten wilden daar niet aan meewerken. Met een waarschuwing kwam hij er van af. Opdracht mislukt."

Verder laten ze weten dat het nooit de bedoeling is geweest om de hulpdiensten te belemmeren in hun werk. "Wij zijn het helemaal eens met de politie die zegt dat hulpdiensten niet gehinderd moeten worden", laten ze dan ook weten. "We betreuren het dat er in sommige berichten gemeld wordt dat wij onze fans hebben opgeroepen om dit te doen. We willen nogmaals benadrukken dat dit niet het geval is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'StukTV Giel achtervolgt tasjesdief'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!