Beeld © YouTube-kanaal RUMAGTV

Heftig: Frans Bauer wordt geconfronteerd met zijn verleden

30 mei 2019 20:20

In de nieuwe video van RUMAG is Frans Bauer te gast. Radio-dj Igmar Felicia speelt met de volkszanger een potje RUMAG Roulette en tijdens de allerlaatste quote schiet Frans vol.

"Het moet niet zo zijn dat het je hele leven beheerst"

Na de quote 'Bandleden overleden, papa overleden, tante overleden, oom overleden, neefje overleden, nichtje overleden, hondje overleden. Frans hoe blijf je in godsnaam die grote lach houden?' is Frans even stil. "Het is veel hè?”, vraagt Igmar aan de normaal zo vrolijke zanger.

Voor het eerst in lange tijd zit er geen glimlach op het gezicht van de 45-jarige, maar staat het huilen hem nader dan het lachen. “Als iemand overlijdt, dat is heftig. Maar ik heb best wel heel veel heftige dingen.”

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Het worden drukke tijden voor Frans Bauer

Zo vertelt hij over hoe zijn band verongelukte, terwijl hij de avond ervoor nog met ze speelde. Iets wat hij nog altijd niet verwerkt heeft. “De ochtend dat ik wakker werd herinner ik mij dat ik tv keek, en de auto herkende van de band”, spreekt hij emotioneel. “De eerste keren dat je dan weer optreedt, maanden later en met een ander orkest, in je hoofd zie je je drummer zitten.”

De zanger probeert toch de positieve dingen van het leven te zien. Al is dat niet altijd even makkelijk. “Ieder mens die zoiets meemaakt, moet het een plek geven”, spreekt hij wijs. “Ik zeg altijd tegen mezelf: ‘Het kan altijd nóg erger’ (…) Het moet niet zo zijn dat het je hele leven beheerst”.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frans Bauer geen keus in verlaten NPO

Bekijk de video van RUMAG hier:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!