Beeld © Summit Entertainment

Er komt een gratis streamingdienst naar Europa

18 juni 2019 12:11

Er komen steeds meer betaalde videodiensten op de markt, maar nu ook een gratis streamingplatform! IMDb TV is in Amerika al een tijdje bezig en heeft nu plannen onthuld om ook in Europa te starten.

Nederlanders kunnen nóg een account voor een streaming platform gaan aanmaken. De database-site IMDb heeft in Amerika al een videodienst, maar heeft nu ook aangekondigd in Europa te gaan lanceren. De site staat vooral bekend om de grote hoeveelheid achtergrondinformatie die ze bieden over films en serie. Na Videoland, Netflix, Amazon Prime, binnenkort Disney en Apple TV, is het binnen de kortste keren dus ook tijd voor IMDb TV. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Streamingdienst Disney start in november in VS

Het meest unieke aan dit nieuwe platform is dat IMDb TV gratis zal worden. De service verdient hun geld met reclames, wat betekent dat je waarschijnlijk verplicht naar advertenties moet kijken tussen afleveringen of films door. De dienst zal eind 2019 voor het eerst verschijnen in Europa, maar het is nog onbekend welke landen hierbij horen. Bovendien is het onduidelijk welke content er te zien zal zijn, omdat de licentierechten in Amerika anders zijn dan in Europa. 

De service bestaat pas sinds begin dit jaar in de Verenigde Staten. Een aantal films zijn al bevestigd, waaronder A Knight's Tale, Donnie Darko, La La Land en Captain Fantastic. Door hun langlopende site heeft IMDb wereldwijd al een gebruikershoeveelheid van zo'n 34 miljoen. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!