Beeld © The CW

Voor in de agenda: op déze datum start Riverdale bij Netflix

7 september 2019 13:30

Nu de blaadjes aan de bomen zoetjes aan bruin worden en de regenbuien over het land trekken; lijkt de herfst dichterbij dan ooit. En stiekem vinden we dat helemaal niet erg, want dat betekent dat veel series de draad weer oppakken - zoals Riverdale. En laat Netflix daar nu nét de releasedatum van bekend hebben gemaakt!

"Archie heeft groot nieuws en daar heeft hij niet eens organen voor hoeven verhandelen"

Voor wie bang is voor spoilers uit Amerika hebben we fantastisch nieuws. De afleveringen komen namelijk meteen na de uitzending in de States bij ons terecht. Dat houdt in dat we op 10 oktober aanstaande al van de eerste aflevering kunnen genieten. "Archie heeft groot nieuws en daar heeft hij niet eens organen voor hoeven verhandelen", maakt de streamingdienst de comeback bekend op Instagram.

Het vierde seizoen trapt af met een eerbetoon aan acteur Luke Perry, die afgelopen 4 maart op 52-jarige leeftijd aan een beroerte overleed. De eerste aflevering heeft daarom ook de toepasselijke titel In Memoriam. "Waarschijnlijk de belangrijkste aflevering van Riverdale die we dit jaar, of misschien wel ooit, zullen maken", schreef schrijver Roberto Aguirre-Sacasa op Twitter. "Een eerbetoon aan onze verloren vriend. Dankbaar voor de mogelijkheid om Luke en Fred op deze manier te eren."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Riverdale fans opgelet: Deze serie moet je zien

Een maand na de dood van Luke Perry was in de Verenigde Staten de laatste aflevering te zien waarin de acteur zat. Toch kozen de makers ervoor het afscheid van zijn personage, Fred Andrews, pas in het vierde seizoen te verwerken.

"Toen Luke overleed hadden we het einde van het derde seizoen al helemaal uitgedacht. We wilden daar niet iets tussen proppen en het daardoor niet tot z'n recht laten komen. We dachten: laten we dit even laten bezinken en de beste manier bedenken om Luke te eren en het personage Fred", zei Roberto Aguirre-Sacase daar destijds over.

Miniatuurvoorbeeld

Helaas:

Het is uit tussen Riverdale's Cole Sprouse en Lili Reinhart

Hoewel fans staan te popelen om de terugkeer van Archie, Veronica, Jughead en Betty. Zijn er na het onverwachte einde van seizoen drie ook een heleboel onbeantwoorde vragen... De flash-forward aan het einde van de aflevering onthulde al dat het seniorjaar van de groep niet precies volgens plan zal verlopen en dat er in de voorjaarsvakantie behoorlijk vervelende dingen kunnen gebeuren...

Pas op spoilers!

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Eerste werkdag begint zwaar voor rouwende cast Riverdale

De finale van seizoen drie betekende helaas wel het einde voor enkele hoofdpersonages, zoals Hal Cooper. Maar het zorgde ook voor een hoop vraagtekens. Of Alice, Penelope, Evelyn en anderen volgend seizoen in Riverdale te zien zijn, is nog niet bekend. 

Wat we al wél te weten zijn gekomen is dat Wyatt Nash, die zijn Riverdale-debuut maakte in de finale van het derde seizoen, terugkeert als zijn personage in seizoen vier. Dat bevestigt Deadline. Wyatt speelde Charles, Alice en FP's lang verloren zoon en de halfzus van zowel Jughead als Betty. Hij zal dus zeker voor wat reuring gaan zorgen in het altijd onrustige stadje.

Eén persoon die we kennen en niet zal terugkeren is Josie, die officieel naar New York is gegaan voor de opnames van Katy Keene.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!