Beeld © Caleel Harris

Aangrijpende Netflix-show When They See Us weer onder vuur

15 oktober 2019 02:28

Een bedrijf uit Chicago heeft Netflix en programmamaker Ava DuVernay (47) aangeklaagd vanwege uitspraken die worden gedaan in serie When They See Us. De onderneming eist dat de serie over de 'Central Park Five' van de streamingservice wordt verwijderd tot de uitlatingen uit de show zijn verwijderd.

John E. Reid & Associates bedacht de zogenaamde Reid-techniek, een vorm van ondervraging door de politie. In de serie over de vijf ten onrechte veroordeelde minderjarigen wordt die techniek aan de kaak gesteld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit gebeurde met vriendinnetje Korey uit When They See Us

When They See Us is een dramaserie gebaseerd op het waargebeurde verhaal van het vijftal. In de vierde aflevering van de show spreekt iemand een rechercheur van het New Yorkse politiekorps aan op het gebruik van de techniek. "Je hebt ze statements ontfutseld na 42 uur lang ondervragen en onder druk zetten, zonder eten, zonder wc-pauzes, zonder ouders erbij", zegt het personage. "De Reid-techniek is wereldwijd verworpen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cijfers zijn binnen: When They See Us megasucces op Netflix

Het bedrijf ziet die uitlating als smaad, en eist naast het verwijderen van de passage ook een onbekend geldbedrag. Netflix en Ava DuVernay hebben maandagnacht nog niet gereageerd op de aanklacht.

De serie heeft al vanaf het begin flink wat doen opschudden:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!